Hlavní obsah
Článek

V průběhu své profesionální kariéry byla tenistka Lucie Plekanec Šafářová (37) zvyklá být neustále na cestách. Neustálý šrumec v době jejího druhého těhotenství nyní bývalé profesionální hráčce trošku schází. „Chybí mi cestování za sluníčkem. Cestovala jsem právě za aktivní kariéry, ale i teď s rodinou, tak to mi chybí. Teplo mám prostě raději než zimu. Zima je pro mě dlouhá, mám Leontýnku a jsem těhotná, takže na stesk ani nemám čas,“ řekla Super.cz Lucie na zahájení provozu Olympijského festivalu v Brně.

Plekancovi byli zvyklí na neustálé pendlování mezi svými třemi domovy v Praze, Brně a Kladně. To se také zklidnilo. „Teď jsme byli více v Praze. Tomáš měl hodně zápasů, ale jinak pendlujeme,“ říká.

S ohledem na svůj požehnaný stav si Lucie netroufá ani koketovat s myšlenkou, že by odcestovala někam za teplem. „Teď jsme byli nuceni být doma kvůli škaredému začátku těhotenství, pak Tomáš hrál a teď už se zase blíží konec těhotenství, tak budu taky raději doma (smích). Holt čekáme chlapa, a tak mi dal na začátku trochu zabrat,“ říkala s úsměvem bývalá profesionální tenistka, která se snaží smířit s aktuální situací. „S dětmi je zima dlouhá, a navíc když jsem těhotná. Jak je venku škaredě, tak se hůř vymýšlí zábava. Proto mám raději léto.“

Kvůli nevolnostem se Lucie nemohla v těhotenství věnovat ani sportu. „Teď jsem měla opravdu blbej začátek toho těhotenství, takže nejsem moc schopná u toho sportovat. Teď v poslední době se to sice otáčí, takže si můžu trošku zacvičit, ale ty první dva trimestry nebyly nic moc,“ řekla Super.cz.

Lucie se plánovala vrátit k tenisu jako trenérka. Tento plán se jí druhým těhotenstvím oddálil. „Budu mít dvě malé děti, takže to, co budu dělat, se mi časově oddaluje. Ale ráda bych se věnovala dětem v tenise, jako mentorka, trenérka a také mě baví cvičení, dělám si fitness kurz, takže někde mezi tenisem a fitness bych se ráda uplatnila. Jsem ráda mezi lidmi,“ říká Lucie Plekanec Šafářová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám