Hlavní obsah
Článek

Za vždy perfektní make-up vděčí Martě Rajohnson takové hvězdy jako je Dana Morávková (52), Andrea Kalousová (27), Patricie Pagáčová (35), Agáta Hanychová (38) či Kamila Nývltová (34). Přední českou vizážistku jsem zastihli na focení nových modelů návrhářky Zuzany Lešák Černé, které před objektivem oblékla přítelkyně Jaromíra Jágra Dominika Branišová (29). Využili jsme toho, a ptali jsme se za vás, jaké nejčastější chyby dělají ženy při líčení.

„U žen často vídám, že špatně volí barvu make-upu. Jde pak vidět přechod mezi barvou krku a obličeje. Velmi často volí make-up, který je příliš hutný a bohužel naopak zvýrazňuje jejich nedokonalosti,“ začala jmenovat vizážistka chyby českých žen při líčení a pokračovala ve výčtu: „Častým nešvarem je přizpůsobení líčení věku. Jak se obličej vyvíjí, tak je potřeba jinak přistupovat k líčení. Spousta žen najede na jeden styl a toho se drží desítky let.“

A co by známá make-up artistka ženám radila dodržovat? „Není vhodné obkroužit si oko černou tužkou. Je potřeba ji používat chytřeji s ohledem na tvar,“ radí sympatická blondýnka, známá také pod svým dívčím příjmením Šantorová, která v našem rozhovoru uvedla, od čeho se ve světě šminek, paletek a štětců upouští.

„Ustupuje se od hodně výrazného konturování. Konturuje se pořád, ale už se to nedělá tak tvrdě, jako třeba před pěti lety. Linka se zjemňuje a dělá se například od půlky oka. I obočí se teď dělá přirozenější, vykreslují se jednotlivé chloupky namísto toho, aby se dělalo celé tmavé,“ prozrazuje konkrétně Marta Rajohson.

Reklama

Další články

Načítám