Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes třicetiletá Anna Shepherd z Maďarska zažila jako teenagerka nemilé překvapení. Už jako třináctileté dívence jí začaly šedivět vlasy, což vedlo k mnoha nepříjemným chvílím. Spolužáci si ji začali dobírat a říkat jí hanlivými výrazy jako Cruella (postava ze 101 dalmatinů s bílo-černými vlasy).

„Byla jsem hrozně smutná a bála jsem se, že vypadám staře. Tehdy mi to hrozně podlomilo sebevědomí. Lidé zírali a komentovali mé šedé prameny vlasů,“ vzpomíná krásná farmářka s tím, že tehdy poprosila maminku, aby si vlasy směla nabarvit. „Ale postupem času jsem se naučila své šediny milovat a brát je jako své plus,“ svěřila Anna.

Vlasy si navíc nechala narůst a pyšní se hřívou po kolena. Naposledy byla v kadeřnickém salonu jako čtrnáctiletá, tehdy jí ale vlasy zkrátili na její vkus až příliš a od té doby jí konečky zastřihuje maminka. Prý ne moc často, jednou za pár let.

Kadeře jí nejsou překážkou ani při práci na farmě a na poli, sváže je do culíku či drdolu. „A když je na farmě hodně práce, dokážu se i týden nečesat a je to v pohodě,“ říká.

Svůj příběh zveřejnila z toho důvodu, že ve společnosti panuje stigma ohledně toho, když mají mladé ženy šediny. „A já bych to ráda změnila,“ dodala Anna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám