Hlavní obsah
Článek

Režisér, herec a známý bojovník s váhou Tomáš Magnusek natočil nový snímek s názvem Stáří není pro sraby. Film se ale kvůli pandemické situaci nedočkal premiéry v kině, a tak jej diváci poprvé uvidí až na televizních obrazovkách.

Jak už název napovídá, děj se bude točit kolem mužů v důchodu, které ztvární naši herečtí bardi Jiří Krampol (85), Rudolf Hrušínský, Luděk Sobota nebo Jan Přeučil (87). Hlavním tématem jsou jejich nesplněné sny a přání.

„Přišel jsem za těmito herci a řekl jim: ‚Pánové, jaká přání byste si ještě chtěli v životě splnit? Přijďte s nějakým nápadem. Postavy, které hrajete, jsou přibližně ve vašich letech‘,“ svěřil režisér Tomáš Magnusek. A herci začali chodit s návrhy. Některým z nich Magnusek přání nakonec opravdu splnil.

Například Jan Přeučil se proletěl ve vrtulníku, Jiří Krampol se projel ve Ferrari, Rudolf Hrušínský zase v tanku. Na Luďka Sobotu vyšla role toužící po návštěvě nevěstince. Na to, jak to nezapomenutelnému Koudelkovi z Jáchyme, hoď ho do stroje slušelo v růžovém sametovém župánku, se můžete podívat v naší galerii.

Ve filmu dále hrají Ladislav Frej (82), Ivan Vyskočil nebo Jaroslava Obermaierová (77). K nim se přidá i mladší generace, kterou zastoupí například Eva Burešová (30), Natálie Grossová (21) nebo Ladislav Ondřej (32). Snímek bude mít premiéru 30. ledna na Primě.

Reklama

Další články

Načítám