Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Krasobruslařka Eliška Březinová se nedávno vrátila z mistrovství Evropy, ze kterého má dle vlastních slov hořkosladké pocity. Prvotní nadšení totiž vystřídal ve druhé polovině smutek z nevydařené volné jízdy, kdy ve finále soutěže žen sestoupila o osm příček dolů. Eliška ale neztrácí optimismus a hodlá vše do příště vypilovat.

Pochází z krasobruslařské rodiny. Staršího bratra, krasobruslaře Michala Březinu, není nutné představovat. Jejich rodiče Edita a Rudolf Březinovi jsou trenéry tohoto krásného sportu.

„Začala jsem chodit v pěti letech sama na led, v šesti jsem začala chodit do kurzu bruslení. V osmi jsem k tomu začala dělat sportovní gymnastiku, kterou jsem dělala 4 roky, a pak jsem si musela vybrat mezi krasobruslením a gymnastikou. Zůstala jsem u bruslení, s tím jsem začala a bylo mi to bližší,“ svěřila Super.cz Eliška Březinová, která bude v úterý hostem talk show 7 pádů Honzy Dědka.

Krasobruslení se řadí mezi sporty, u kterých se dbá také na celkový dojem a vzhled. „Vzhledem k tomu, že je to estetický sport, tak se rozhodčí určitě dívají i na to, jak člověk vypadá, jaké má šaty, jak je učesaný nebo namalovaný. Některým rozhodčím se ale naopak líbí někdo, kdo není tak namalovaný a nepřehání to,“ vypráví nám kráska.

V rámci vrcholového sportu musela leccos obětovat. Co v jejím životě kvůli krasobruslení utrpělo ze všeho nejvíc? „Nejvíc asi škola. Kdybych chodila do školy normálně, tak bych nemohla tolik trénovat a bez toho vrcholový sport dělat nelze. Tudíž ani s kamarádkami nebo spolužáky jsem netrávila tolik času. Ale člověk si pak najde kamarády ve sportu z různých koutů světa,“ dodává s úsměvem Eliška Březinová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám