Hlavní obsah
Článek

Herce Vasila Fridricha vídáme v seriálu Devadesátky jako šéfa mordparty ve složení Martin Finger, Kryštof Bartoš, Robert Mikluš a jeho velký kamarád Ondřej Sokol (52). Protože poslední díl, který viděly 2 miliony diváků, vyprávěl zejména o Ivanu Jonákovi a vraždě jeho ženy Ludviky, zajímal nás i Fridrichův vztah k jeho Discolandu. Sokol nám totiž v rozhovoru tvrdil, že Fridrich tam byl pravidelným zákazníkem.

Když se to herec z našich úst dozvěděl, nejprve zalapal po dechu. "To si asi dělal legraci. Já tam opravdu nikdy nebyl. Poprvé to bylo až na natáčení. A to jsme ani nebyli vevnitř, jenom venku. Tak jsem tam opravdu nebyl," řekl Super.cz.

Pak ale zřejmě nechtěl shodit kamaráda s bujnou fantazií. "Tak je to vlastně pravda. Oba jsme tam přijeli na velbloudovi a měli jsme tam velkou hordu striptýzových tanečnic. A střílelo se tam, ale my jsme vyhráli, takže to dopadlo dobře," popustil uzdu fantazii i on.

Pak už jsme ale pokračovali ve vážnějším duchu. Jak herec sám 90. léta prožil? "Vzhledem k tomu, že jsem v té době studoval a neměl jsem od rodičů moc peněz, nikdo mě nechtěl obrat, v hledáčku podsvětí jsem nebyl, setkal jsem se jen s kapesními zloději v tramvaji. Ani do těch podniků jsme tehdy nechodili, jenom do studentských klubů a divadelních barů a tam moc mafiánů nechodilo," upřesnil.

O tom, se tehdy dělo, měl informace pouze z médií. Více se dozvěděl právě díky natáčení. "Měli jsme toho nejpovolanějšího člověka, Josefa Mareše, který to celé napsal a byl u toho. Byl to ten nejspolehlivější zdroj. A musím říct, že mě překvapila ta naprostá neúcta k lidskému životu," uzavřel Fridrich.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám