Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jessica Lally (†26) ze Sheffieldu v Anglii přišla o život, když vyrazila s přáteli na rodeo. Při jízdě na mechanickém býkovi dostala infarkt a skácela se k zemi. Bohužel se ji nepodařilo oživit. K tragédii došlo v říjnu, zdrcené rodině se nyní podařilo jejím jménem vybrat tisíce liber.

Na počest její památky uspořádali příbuzní sbírku. Vybrané prostředky se rozhodli použít ke koupi defibrilátorů pro místní komunitu. Právě ten totiž mohl Jessice zachránit život. Sice ji na místě začali okamžitě resuscitovat, záchranáři s oživovacím přístrojem ale bohužel dorazili pozdě.

Generální manažer podniku, kde k tragédii došlo, uvedl, že býk jel s dívkou na nejnižší rychlost a Jessica se zdála být před jízdou naprosto v pořádku.

„Z kamer je patrné, že se s přáteli dobře bavila a na jízdu se těšila. Prošla všemi našimi bezpečnostními kontrolami, než nasedla,“ uvedl pro britská média Christopher Brown.

Rodina zesnulé byla pochopitelně v šoku, dívka měla jít brzy k oltáři. „Nevím, proč na toho býka lezla, nejspíš se jenom chtěla pobavit,“ uvedla po tragédii její matka Joan.

„Měla celý život před sebou, měli se brát. Prostě šla ven s přáteli a v půlnoci nám klepala policie na dveře. Jsme úplně zlomení,“ uvedla tehdy.

Kromě sbírky se dívčin starší bratr Michael rozhodl uběhnout 26 půlmaratonů za 12 týdnů-každý jeden má představovat rok jejího života. Jako hasič si Michael dobře uvědomuje důležitost defibrilátorů. Cílem rodiny je pořídit jich do jejich oblasti co nejvíce. Vybrat se jim doposud podařilo skoro 300 tisíc korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám