Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřel herec Viktor Vrabec. Bylo mu 80 let. O jeho úmrtí informovalo Divadlo pod Palmovkou, kde herec léta působil a ztvárnil tam bezpočet vynikajících divadelních rolí.

„Viktor Vrabec byl v angažmá libeňského Divadla S. K. Neumanna (respektive Divadla pod Palmovkou) v letech 1979 – 1993 a po celou dobu patřil k jeho nejvýraznějším oporám a nejobsazovanějším hercům. Jeho herectví se vynikajícím způsobem uplatnilo v dramatech a charakterních rolích, ale také v komediích – a to jak klasického, tak i moderního repertoáru, informovalo divadlo. Vynikal v celé řadě rolí - Angelo (W. Shakespeare: Oko za oko), Čert Marbuel (A. Dvořák, A. Wenig: Čert a Káča) nebo Jiří Duroy (G. de Maupassant: Miláček).

Diváci si ho pamatují také z celé řady filmů. S Josefem Kemrem si zahrál ve snímku Poslední motýl, v oceňovaném filmu Já, Olga Hepnarová si zahrál tatínka Olgy Hepnarové, v pokračování komedie Byl jednou jeden polda pak ztvárnil postavu profesora, kterého hlavní hrdina major Maisner (Ladislav Potměšil) nebral vážně a říkal mu „magor“. Zahrál si také v populárním seriálu Dobrodružství kriminalistiky.

Reklama

Další články

Načítám