Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patří mezi sportovkyně, pro které je součástí hry také vlastní vzhled. Tereza Martincová (27) je jednou z našich nejpůvabnějších tenistek a na svém zevnějšku si zakládá.

„V ženském sportu se často stává, že péče o zevnějšek zapadá do stereotypu. Je škoda, že na sebe holky nemají tolik času,“ svěřila se Super.cz v rozhovoru tenistka. „Pro mě je důležité, jak vypadám. Ráda se upravím a dodává mi to jistotu.“

Herec se v kostýmu snáze dostane do své role. Toto pravidlo platí i u tenisu. „Říkáme si, že je důležité aspoň dobře vypadat, když ten výkon nevyjde,“ smála se Tereza a jedním dechem dodala: „Když jde člověk na kurt, tak se chce dobře cítit. A když se dobře cítí, tak je ten výkon jiný. Člověk tomu může pomoct. Důležitý je výkon a pak je podstatné, jestli u toho ženská dobře vypadá.“

Vzhled tenistek ovlivňuje také zájem sponzorů, bez kterých se profesionální hráčky neobejdou. „Tenistky hrají většinou v sukénkách, což působí velmi žensky. Pokud člověk o sebe dbá a dobře vypadá, tak jste pro lidi zajímavější a začnou vás oslovovat jiné, lepší firmy,“ potvrzuje Tereza.

Martincová si na kurtu potrpí na skvěle upravené vlasy. „Mám jednu zásadní věc. Když mám culík, tak musím mít dokonale upravené vlasy bez hrbolů. Ostatní tenistky si ze mě za to dělají legraci,“ říká. Tenistka si prý příliš nepotrpí na šperky, jako třeba její kolegyně Petra Kvitová (34).

Neholduje ani výraznému líčení. „Občas si dám jen lehký make-up. Zápasy jsou totiž dlouhé, potíme se a make-up se nedá používat,“ říká Tereza, která se z tohoto důvodu o své vlasy a pleť stará.

„Každá žena by si na sebe měla udělat čas. Mám ráda přirozenou krásu,“ říká Tereza Martincová, jejímiž vzory jsou Anna Kurnikovová a Maria Šarapovová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám