Hlavní obsah
Článek

Křest její poslední knížky Milý Bene, kterou jí křtil zpěvák Ben Cristovao (36), jsme nestihli, tak jsme si o ní s Halinou Pawlowskou (69) popovídali u ní doma, kam nás pozvala i s kamerou. "Aspoň je to takové klidnější, i když bez toho Bena," usmívala se spisovatelka.

Zajímalo nás, kdo je vlastně Ben, jehož jméno zazní už v názvu knihy, protože zmíněný zpěvák to opravdu nebyl. "Ještě bych tedy chtěla upřesnit, že píšu pořád v ich formě, spousta těch věcí a motivů je pravda, pocity jsou absolutně autentické, ale děj je literární forma. Je to román, nikoli opsaná realita. Nicméně reálný Ben existuje a je to muž mého věku, který se mi ozval po čtyřiceti letech a začali jsme si vyměňovat maily, kde se odhalují i vztahová tajemství, která se odehrávala před těmi roky," objasnila Super.cz Halina.

Zároveň nás ubezpečila, že tentokrát je knížka pozitivnější než její minulé Zážitky z karantény, i když se i popis lockdownu snažila podat s humorem. "Moje kamarádka, herečka Martina Hudečková říkala, že se mnohokrát smála nahlas. Takže já myslím, že je to vyloženě veselá kniha. Vždycky jde o úhel pohledu. Ono se dá hodně smát i někomu, kdo prožívá něco dramatického," uzavřela.

My už jsme knihu přečetli a musíme říct, že jsme se opravdu zasmáli i cizímu neštěstí. V základní dějové linii totiž Halina popisuje cestu na dovolenou s dcerou, vnukem a rodinným přítelem. Nechybí přírodní katastrofa, pád skály na hotel ani nečekaná návštěva bývalého zetě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám