Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sportovní svět ve čtvrtek zasáhla zpráva o smrti slavného závodníka a šestinásobného vítěze Rallye Dakar Karla Lopraise. Legendě, jíž se přezdívalo Monsieur Dakar, bylo 72 let.

Na Karla Lopraise pro Super.cz zavzpomínal Vlasta Korec, který se Dakaru také několikrát zúčastnil. Znali se přes deset let, seznámili se na závodě v Jižní Americe, v Chile a Argentině.

„Karla všichni maximálně respektovali a uznávali. Ostatně to, co dokázal on, dokázalo jenom pár lidí. Nesmazatelně se zapsal do československého a českého automobilového sportu,“ říká Korec.

„Vždy, když procházel bivakem nebo byl na večeři, tak se u něj na Rallye Dakar zastavovalo spoustu závodníků. Někteří se s ním chtěli fotit, hodně lidí si s ním chtělo promluvit a být v jeho blízkosti,“ vzpomíná Korec. „I když toho moc nenamluvil, nikdy nezkazil žádnou legraci a to, co řekl, bylo vždy trefou do černého.“

Karel Loprais do nejnáročnějšího dálkového závodu poprvé nastoupil v roce 1986, o dvě léta později rallye poprvé vyhrál. Naposledy zvítězil v ročníku 2001.

Reklama

Další články

Načítám