Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od natočení pohádky Čertova nevěsta uběhlo již 10 let. Do hlavní mužské role Štěpána si tehdy vybral režisér Zdeněk Troška sympatického mladého herce Václava Šandu (32). Za ta léta herec dospěl a prošel několika proměnami. Poznali byste ho v pohádce, kterou dnes večer odvysílá televize Nova?

„Letos uběhlo už 10 let od premiéry pohádky Čertova nevěsta. Bylo to mé první velké natáčení, moc si z něj nepamatuji, vše pro mě bylo tehdy nové,“ zavzpomínal na své první natáčení. „Navázal jsem tam přátelství, která trvají dodnes. Třeba Sabina Laurinová mi při každé televizní repríze Čertovy nevěsty volá, jestli se dívám. S Evičkou Josefíkovou jsme se potkali před kamerou ještě několikrát – ve Zločinech Velké Prahy, v seriálech Dáma a Král nebo v Tátové na tahu,“ dozvěděli jsme se dále.

Věnuje se také dabingu a aktuálně Václava vídáme na prknech pražského Činoherního klubu, kde od března ztvární novou roli v Shakespearově hře Macbeth. „V Činoherním klubu, kde jsem v angažmá, hraji v sedmi inscenacích. Moc rád hraji autistického Jacka v inscenaci K.Š.E.F.T. nebo manipulativního Mooneyho v Katech, obojí v režii Ondřeje Sokola. Moc se těším na březnovou premiéru Macbetha, už pilně zkoušíme,“ svěřil herec.

„Jsem také velký filmový fanoušek, mám na tom založený i svůj instagramový účet. Doporučuji tam sledujícím filmy, které by měli vidět. A taky tam dělám rozhovory se svými kolegy o jejich oblíbených filmech,“ dodal závěrem.

Reklama

Další články

Načítám