Hlavní obsah
Článek

Přátelé jachtaře Davida Křížka, který si odpykává v plzeňské věznici tříapůlletý trest za spolupachatelství v kauze vytunelování Metropolitního spořitelního družstva, se rozhodli svého kamaráda podpořit.

Vytvořili webové stránky, kam můžou podporovatelé a přátelé Davida Křížka psát vzkazy. "Jsem naměkko. Davidovi kamarádi rozjeli projekt s názvem Pro Davida. Sepsali i petici, na které raketově stoupá počet podpisů a podpůrných vzkazů. K podpisu nikoho nepřemlouvám. Je to o pocitu. Je to na vás," napsala manželka jachtaře Lucie Křížková.

Kamarádi Křížka netvrdí, že je nevinný, ale vyjádřili mu velkou podporu. "Nepřisuzujeme si právo na posouzení míry tvého provinění, od toho by tu měl být spravedlivý a nezávislý soud. Umíme si představit, jak může bolet zklamání od těch nejbližších, a také vidíme, jak ses k tomu všemu postavil čelem. Zůstal jsi tak pro nás i nadále morálním vzorem a člověkem, kterého si vážíme," píšou na stránkách Pro Davida.

"Přemýšleli jsme, co bychom pro Tebe mohli udělat, abychom Tě povzbudili. Dovol nám, abychom Ti tímto dopisem vyjádřili podporu a připomenuli tvoji záslužnou práci, kterou vždycky děláš naplno. Z energie, kterou do ní dáváš, těží všichni okolo. Proto vyzýváme všechny tvé další kamarády, přátele, spřízněné sportovce, fanoušky a podporovatele, aby Ti poslali svůj vlastní vzkaz ve formě dopisu, videa, kresby, fotografie, psaného příběhu, nebo třeba písně a označili ho tagem #prodavida," dodávají a přidali petici k podpisu.

V ní žádají soud, aby přihlédl ke všem okolnostem případu a příkladnému životu Davida Křížka a zvážil výši a celkový rozsah trestu pro Davida Křížka. Zároveň se obrací s prosbou na ředitele věznice Stráže pod Ralskem a Vězeňskou službu České republiky, aby zvážili společenský prospěch Davida Křížka a případně umožnili Davidu Křížkovi online přístup ke komunikaci se svými svěřenci a práci na odborných publikacích.

Reklama

Další články

Načítám