Hlavní obsah
Článek

V České republice žije Tonya Graves (54) téměř sedmadvacet let. Za tu dobu si zpěvačka osvojila také vánoční tradice. „Vánoce jsou na celém světě skoro stejné,“ mávla rukou umělkyně, která ale po zamyšlení přišla na určité rozdíly mezi českými a americkými svátky. „V Americe máme vánoční stromeček, zpíváme koledy, chodíme do kostela. Dárky si ale předáváme na Boží hod. 24. prosince je poslední šance na nákupy. Taky nemáme Ježíška, jak by mohlo dítě nosit dárky? Santa je prostě chlap,“ smála se Tonya.

Sympatická umělkyně si vzpomněla na věc, která jí dlouhá léta o Vánocích scházela. „Jedna věc, po které se mi stýskalo, byly candycane. Tohle cukroví už máme i tady. Člověk v Česku může sehnat už všechno,“ usmívá se Tonya a ukázala nám názorně cukrovinku, která patří mezi její oblíbené.

Se zpěvačkou jsme si povídali během pečení vánočního cukroví, do kterého se Tonya nepustila poprvé. „Na celém světě lidi pečou ’christmas cookies‘. Mám ale pocit, že Češi mají specifickou chuť perníkového cukroví, které dělám letos poprvé,“ svěřila se nám zpěvačka, která se ve videoreportáži pochlubila svým kreativním pojetím pečení.

Paradoxem je, že většinu tradičních druhů bývalá zpěvačka kapely Monkey Business neochutná. „Mám bezlepkovou dietu. I když to nemůžu jíst, tak ráda peču. Dělá mi radost, když někomu moje výtvory chutnají,“ říká Tonya Graves, která i popsala, jak se u štědrovečerní tabule se svou potravinovou intolerancí vyrovnává. „Na řízky používáme bezlepkovou strouhanku, nebo kukuřičné lupínky. Kapra nejím, tak to neřeším. Bramborový salát je bezlepkový, tak to jsem v pohodě.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám