Hlavní obsah
Článek

Vítěz soutěže Anděl mezi zdravotníky, lékař z Ghany působící v Česku jako gynekolog a porodník, Patrice Awonseba Baba-Musah, si převzal poslední cenu, kterou za vítězství dostal, v podobě ročního zapůjčení auta. Největším dárkem pro něj ale bude to, že se po dvou letech podívá konečně za rodinou do Afriky.

"Jedna z mých sester už sice také přiletěla do České republiky, studuje tady mezinárodní vztahy, ale ostatní jsou v Ghaně. Další dvě sestry jsou porodní asistentky, maminka je kuchařka, a hlavně rodiče už chci vidět. Pořád jsem to odkládal kvůli pandemii. Bál jsem se, že když tam odletím, tak už se nebudu moct vrátit zpátky. Ale situace se nelepší, tak jsem se rozhodl odjet. Budu tam měsíc," řekl Super.cz.

Vánoce ještě stráví v Praze u české rodiny, ale odlétá 26. prosince, takže atmosféru afrických svátků si ještě trochu stihne užít. "Nakoupil jsem dárky, holicí strojek, košile, džíny a mobily. Ale u nás Vánoce nejsou o dárcích. Slavíme je až 25. prosince jako v Americe se Santa Clausem. Ale hlavně se vaří a uvařené jídlo se rozdává sousedům, a ti zase přinesou svoje. Takže o Vánocích nikdo nejí to, co si sám uvařil," prozradil.

Reklama

Další články

Načítám