Hlavní obsah
Článek

Sylvia Pope (78) z města Swansea v jižním Walesu je majitelkou největší sbírky vánočních ozdob na světě a dočkala se i zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Sbírka čítá 1760 kousků, ale Sylvia doufá, že by ji do konce roku mohla rozšířit na 2000 kusů.

Pope, přezdívaná Nana Baubles, si nechá ozdoby dovážet z celého světa, od Londýna po New York. Mezi její nejoblíbenější kousky patří humr, hamburger, Big Ben, postavičky od Disneyho nebo ozdoby, které jí vyrobila rodina. Jejím největším pokladem je ale koulička z limitované královské edice s královnou.

„Je to vzrušující, kolik druhů se dá pořídit,“ říká Nana, jejíž sbírka je tak velká, že ji rozhodně nemůže schovávat na půdě v krabicích.

Koule jí tak visí například i ze stropu v obýváku. Nutno podotknout, že to u Sylvie doma vypadá naprosto pohádkově, jako by tam byly Vánoce celoročně, jak se můžete přesvědčit v naší galerii.

„Všichni teď potřebujeme cítit vánoční náladu a rekordy, jako je tenhle, vám vykouzlí úsměv na rtech,“ uvedl šéfredaktor Guinessovy knihy rekordů Craig Glenday. „Nana vás rozhodně nakazí svou vášní pro Vánoce. Vytvořila si doma úplné zimní království. Je báječné sdílet její nadšení se zbytkem světa,“ nechal se slyšet.

Související témata:
Vánoční ozdoby

Reklama

Další články

Načítám