Hlavní obsah
Článek

Její knižní prvotinu jí křtil Bohumil Hrabal, druhou knihu Michal Viewegh. Jako kmotra své třetí knížky si Bára Basiková (61) vybrala Leoše Mareše. „Chtěla jsem muže, který bude úspěšný ve svém oboru a má šmrnc,“ zdůvodnila zpěvačka své rozhodnutí.

Bářina kniha s názvem Když skočíš, já taky, vznikla na základě jejích příspěvků do blogu. V knize reflektuje zpěvačka období koronavirové pandemie, kdy nemohla vykonávat svou milovanou profesi. „Dcery mi poradily, ať zase píšu. Dřív jsem psala povídky, fejetony nebo písňové texty. Kvůli rodině a zpívání jsem na to ale neměla čas a teď jsem se k tomu zase vrátila,“ vysvětlila nám v rozhovoru své pohnutky Basiková.

Bářinou hlavní zbraní v boji proti špatné náladě je humor. „Je to o tom, co se od loňského roku dělo, jak to zasáhlo do mého života, mé rodiny. Jsou tam ale i mé osobní věci, moje vzpomínky a kus mého života,“ prozrazuje obsah zpěvačka a jedním dechem dodává: „Snažila jsem se myslet na to, aby to bylo odlehčené a vtipné. V této době nikdo nechce číst žádné tragédie.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám