Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sága o mladém kouzelníkovi Harrym Potterovi vydělává i po 20 letech od uvedení prvního filmu. O její knižní podobě ani nemluvě. Vynesla ostatně pořádné balíky peněz nejen tvůrcům a autorce příběhu J.K. Rowlingové, ale také hercům, kteří se na filmech podíleli. Zvláště pak hlavním hvězdám Danielu Radcliffovi (32), Rupertu Grintovi (33) a Emmě Watson (34).

Web Celebrity Net Worth, který mapuje milionáře, zveřejnil odhady celkových majetků herců, stejně jako jejich honoráře za filmy. A z čísel se vám nejspíš protočí panenky.

Není nejspíš těžké uhodnout, že nejvíc vydělal právě představitel Harryho. Radcliffovo celkové jmění je odhadováno na astronomických 2 488 755 000 korun. Většinu z toho mu zajistily samozřejmě potterovské filmy, i když herectví se věnuje dodnes. Svou ikonickou roli nicméně zatím nepřekonal, což mu ale nemusí vůbec vadit. S klidem by už dávno mohl jít do důchodu.

Druhou nejbohatší je Emma Watson, která byla svého času dokonce vyhlášena šestou nejlépe placenou herečkou světa. Jmění představitelky Hermiony se odhaduje na 1 949 025 000 korun, ale všechno nejsou jen honoráře za Pottera. Emma působí také jako modelka. Spolupracuje výhradně s předními módními a kosmetickými značkami. Navíc, jen za roli ve filmu Kráska a zvíře jí údajně přistálo na účtu 329 835 000 korun. A to je slušná výplata za jeden snímek.

Jmění Ruperta Grinta se odhaduje na 1 109 445 000 korun, je tedy ze tří hvězd tou “nejchudší“. Po Potterovi se věnuje převážně televizním projektům, a navíc investuje do nemovitostí. Žije v sídle Hertfordshire Mansion z 18. století o rozloze 2200 metrů čtverečních. Pořídil ho zhruba za 155 922 000 korun a není to jediný dům, který vlastní. V okolí odkoupil pozemků hned několik.

A teď to nejzajímavější. Na kolik si tito tři herci díky filmům o Harrym Potterovi přišli? Radcliffe s prvním filmem vydělal “pouhých“ 22 488 750 korun. Za poslední dva už ale dostal 1 109 445 000 korun. Všechny filmy dohromady mu údajně vydělaly 2 248 875 000 korun, což je opravdu většina jeho současného jmění.

Watson vynesla role Hermiony celkově 1 349 325 000 a Grintovi role Rona 1 559 220 000. Ten ovšem poměrně rád utrácí za nemovitosti, jak je zmíněno výše.

Je ale více než pravděpodobné, že se jejich peněženky v dohledné době ještě více napěchují. HBO Max chystá na příští rok speciál s herci z Harryho Pottera. Kromě hlavní trojice přislíbili účast i Helena Bonham Carter, Tom Felton, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane, Evanna Lynch, Matthew Lewis, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Alfred Enoch a Ian Hart. Diváci navíc nebudou čekat dlouho. Stanice ho uvede už 1. ledna.

Reklama

Další články

Načítám