Hlavní obsah
Článek

Ve svých sedmdesáti letech zemřel ve čtvrtek známý český režisér Jaroslav Hanuš. Proslul zejména seriály, především pak dodnes populárním Životem na zámku. Jako režisér byl podepsán také pod Náměstíčkem a Šípkovou Růženkou i pod muzikálem Kapka medu pro Verunku.

Herečka Kateřina Macháčková se s Hanušem potkávala nejen při natáčení jeho nejslavnějšího seriálu Život na zámku, ale i v soukromí. „Ještě 20. srpna jsme se smáli na jeho sedmdesátinách,“ napsala. A pro Super.cz na něj ještě zavzpomínala.

„Jarda Hanuš pro mě byl a bude hodně blízký člověk, kamarád, se kterým jsem prožila čtyři nádherné roky při natáčení Života na zámku. To bylo přátelství na celý ŽIVOT. Byl vřelý, laskavý a srdečný člověk, dokázal kolem sebe vytvořit báječnou atmosféru. A byl výborný režisér, myslím, že mohl natočit víc, než mu bylo umožněno,“ svěřila.

I další kolegové na něj vzpomínají jako na klidného, trpělivého a laskavého člověka a velkého profesionála.

„Byl na place velmi laskavý a profesionální. A vždycky klidný a trpělivý. Natočil krásné věci a jsem šťastná, že jsem mohla být v pohádce Křesadlo v tak skvělé společnosti herců. Jeho zásluhou. Bude chybět,“ napsala Super.cz Lucie Vondráčková (44), která s Hanušem natočila v roce 2004 pohádku Křesadlo.

Zpěvačka Michaela Nosková (41) se s Hanušem potkala při muzikálové práci. „S Jaroslavem Hanušem jsme dělali nádherný pohádkový muzikál Kapka medu pro Verunku. Vždycky mi tak trochu připadal spíš jako pohádkový dědeček. Byl neskutečně milý, a hlavně klidný jako člověk i režisér, takže práce s ním byla neskutečně fajn,“ vzpomíná.

Na stejném muzikálu s Hanušem spolupracoval i herec a zpěvák Miroslav Hrabě. „Pana režiséra jsem měl moc rád, nechával mi na jevišti volnost, a přitom uměl dát trefnou připomínku. Rád jsem ho měl i mimo jeviště, vždy jsme se dokázali zasmát a udělat si i ze sebe nějakou legraci. Bude mi chybět. Měli jsme i plány do budoucna, škoda, že už nám to nevyjde.“

Jiří Lábus se s Hanušem znal díky jeho někdejší manželce Jaroslavě Hanušové, se kterou Lábus spolupracoval na legendárním pořadu Možná přijde i kouzelník.

„Poslední léta jsem ho vídal jen zřídka. Vím, že měl problémy se srdcem. Hodně jsme se stýkali, když žil s Jarkou Hanušovou. Vždycky měl smysl pro humor a byla s ním příjemná práce. Vlastně ten náš specifický smysl pro humor nás spojoval,“ svěřil Lábus.

Reklama

Další články

Načítám