Hlavní obsah
Článek

I když Veronika Čermák Macková doma nepeče, pustila se během první adventní neděle do přípravy vánočního cukroví. S kolegyní Ha Thanh Špetlíkovou se rozhodly, že upečou něco, co nebude obsahovat palmový olej.

Podobně jako se její postava učitelky Magdy v seriálu Ulice snaží chovat ekologicky šetrně, také Veronika (27) se zamýšlí nad potravinami, které tělu neprospívají a jejich výroba škodí životnímu prostředí.

„Spousta lidí si myslí, že palmový olej nekonzumují, ale neuvědomují si jeho obsah třeba v tucích a v másle. To ho sice přímo neobsahuje, jenže krávy jsou kvůli vysoké produkci mléka krmeny granulemi, ve kterých se nachází,“ řekla nám. S tím, že maminky a babičky nakupují dětem na Mikuláše nejrůznější sladkosti, v nich je také obsažen.

Ona ani její manžel Hynek Čermák (48) cukroví nejedí, ale kvůli jeho dětem si ráda vzala domů to, které v neděli odpoledne upekla z koupeného listového těsta. Dbala při tom, aby nebylo s látkou, k níž má výhrady.

Co u Čermáků nesmí chybět na vánočním stole? „Oba máme rádi bramborový salát.“ Salát chybět nebude, zato stůl s největší pravděpodobností ano. „Vánoční čas chceme trávit v přírodě, chystáme se do lomu, kde dáme koupačku,“ svěřila se Super.cz.

Manželé se snaží otužovat, začali s tím loni v zimě. „Koupali jsme se venku, vysekávali díru v ledu. Takže ano, pokud nasněží a bude mrznout, tak Vánoce prožijeme v ledu,“ potvrdila nám se smíchem půvabná herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám