Hlavní obsah
Článek

Jitka Zelenková (73) otestovala své vědomosti v pořadu Máme rádi Česko, jehož premiérové díly začne Prima vysílat v únoru příštího roku. Zajímalo nás, jak to měla zpěvačka se známkami na škole. Byla premiantkou?

„V žádném případě. Samozřejmě na základce ano, ale v momentě, kdy mě začalo zajímat zpívání, tak vůbec. Měla jsem i trojku z chování za neomluvené hodiny, protože už jsem jezdila různě zpívat,“ práskla na sebe Super.cz swingová a jazzová ikona.

Kvůli tomu, že současná doba uměleckému průmyslu příliš nepřeje, jsme zpěvačku viděli po opravdu dlouhé době. První lockdown trávila mimo civilizaci. „Covid mě zastihl na horách, kde jsem měla možnost zůstat a nevrátit se do Prahy. Byla jsem u známých v takovém hezkém domě. Zůstala jsem tam tři měsíce. Nechci se rouhat, ale tu první vlnu jsem si užila ve zdraví,“ řekla Zelenková.

Ten správný pracovní ruch jí chyběl a stále chybí. Loni navíc oslavila jubileum, které nemohla trávit se svými fanoušky. „Slavila jsem kulaté narozeniny a měla jsem mít šňůru narozeninových koncertů. Udělala jsem tři koncerty a všechno se zavřelo,“ krčila rameny. Ani tak nezahálí. „Natočila jsem něco ve studiu a věnuju se přípravám na další vlnu koncertů.“

Co zpěvačce pověstné svou bujnou kudrnatou hřívou v lockdownu nejvíc chybělo, není těžké uhádnout. „To je jasný, že kadeřnictví. To nám chybělo všem ženským,“ usmála se na závěr.

Reklama

Další články

Načítám