Hlavní obsah
Článek

Český slavík byl po čtyřleté pauze vzkříšen miliardářem Karlem Janečkem (50). Slavnostní večer přinesl hned několik skandálů. Skoro jako by přímý přenos z předávání hudebních cen popularity musel stihnout všechno, co se za poslední roky zmeškalo. A to i v negativním smyslu. Na jaké kontroverze se u Českého slavíka 2021 bude nejvíc vzpomínat?

Řezník a jeho drsný projev

Rapper Řezník byl už jednou z ankety Český slavík vyloučen, ač vyhrál kategorii Hvězda internetu, za niž měl inkasovat 100 tisíc korun. Teď si se Slavíkem vyřídil účty.

Vyhrál v kategorii hip hop & rap, shrábl své „kilčo“ a ještě stihl urazit přítomné hudebníky, existenci samotné ankety i stav české pop music.

„Česká pop music je už roky na úplném dnu, nekopíruje zahraniční trendy, a když si občas naladím v autě rádio, udělá se mi fyzicky zle,“ prohlásil Řezník. Jeho řeč prý měla úspěch.

„Chodí mi stovky gratulací a pochval mojí "děkovný" řeči - bylo mi ctí prezentovat názor velký skupiny lidí, kteří to cítí stejně. Panáci ze showbizu jsou teď uražený, ale možná je tahle léčba šokem posune správným směrem,“ míní.

Popová princezna s ostrým hláskem

Upřímná Řezníkova slova o neutěšeném stavu české pop music nadzvedla ze židle zpěvačku Moniku Bagárovou (29). Kráska, která se proslavila mimo jiné díky SuperStar, předávala jednu z cen a na pódiu se do Řezníka ostře pustila. Označila ho za plesnivou a shnilou osobu, která se schovává pod maskou.

Řezníkovi to ale vůbec nevadilo. Moniku Bagárovou prý vůbec nezná a výborně se baví. „A baví mě i nenávistný komentáře od zhrzených posluchačů český popmusic - tetelím se blahem,“ vzkázal.

Bagárová podruhé - akce přinesla reakci

Samotná Bagárová prý Řezníkovu tvorbu také nezná. Možná by se oba mohli sejít a vzájemně se obohatit. Co ji ale naštvalo, byly nenávistné a výhrůžné zprávy od údajných Řezníkových fanoušků. Zastrašit se nenechala a věc předala policii. Dál už se prý rapperem zabývat nebude.

„Nemám chuť ani potřebu to dál řešit a už vůbec ne tohodle člověka nějakým způsobem dál rozebírat. Zabojovala jsem za nás všechny v ten daný moment a řekla svůj názor. Jeho tvorbu neznám a ani mě nezajímá,“ prohlásila.

Janeček a jeho agitka

Větší rozruch než Řezník s Bagárovou dohromady ale vyvolal sám majitel ankety Karel Janeček. Miliardář a matematik si vzal do ruky mikrofon a pustil se do kritiky vládních opatření. V době sílící pandemie bodl do vosího hnízda a vyjádřil svůj názor na případné očkování dětí či omezování svobody v rámci sílících opatření.

„Zvolil jsem k tomu právě příležitost udílení ceny hudební ankety, neboť hudebníci byli postiženi iracionálními restrikcemi vlády mimořádně. Moje řeč byla v divadle několikrát přerušena potleskem přítomných umělců a jsem si jistý, že řada z nich má na tuto otázku velmi podobný názor jako já,“ řekl Super.cz Janeček.

Šokovaná Nova

Zato na Nově byli mírně řečeno zaskočeni. Co se řekne v přímém přenosu, nemohli nijak ovlivnit a nelíbilo se jim, že si Janeček „ukradl“ prostor v hlavním vysílacím čase pro svou vlastní prezentaci.

„Tímto pořadem potvrdil trend, který nabývá na intenzitě - kdy jedinec nebo společnost produkuje nebo vyrábí pořad, v jehož rámci prezentuje svoje politické či společenské názory. Budeme muset s právníky hledat cestu, zda lze při dnešní mediální legislativě v budoucnu podobným excesům zabránit,“ informovala Nova. Za peklo, které nemá obdoby, pak Slavíky označila někdejší hvězda Novy Pavel Poulíček.

Zaskočený moderátor

Že je přímý přenos náročnou moderátorskou disciplínou, ví moc dobře i zkušený harcovník Aleš Háma (50), který večerem provázel s Ondřejem Sokolem (52). Sundat z pódia nažhaveného Řezníka ani společenského bojovníka Janečka ale z titulu své pozice opravdu nemůže.

Svůj názor na celý tyjátr ale vyjádřil poměrně jasně: „U projevu toho, jehož jméno se nesmí vyslovit, jsem si představoval, jak se na to tváří třeba sestřička po dvanáctihodinový službě na covidovém oddělení. Prostě si myslím, že jsou pořady, které mají sloužit hudbě a oslavovat ji, nic víc, nic míň,“ napsal.

Boreček Janeček

Vtipně reagoval na vystoupení miliardáře Janečka stříbrným Slavíkem oceněný písničkář Pokáč. Napsal song s názvem Boreček Janeček, kde se proti Janečkovi vtipně vymezuje.

„Refresh slavíka se podle mě bohužel moc nepovedl, protože to nebylo udílení cen, ale absurdní agitka,“ míní.

Stopka i od vědců

A zase ten Janeček, o kterém se psalo více než o sexy dekoltu těhotné zlaté slavice Ewy Farne. Vědecká a správní rada Nadačního fondu Neuron se od miliardáře distancovala, neboť jeho projev byl v příkrém rozporu s nejnovějšími vědeckými poznatky. Tento fond přitom Janeček spoluzakládal a financoval.

Reklama

Další články

Načítám