Hlavní obsah
Článek

Od uvedení Harryho Pottera a Kamene mudrců je to opravdu 20 let. Už se cítíte staří? Aktéři doslova rostli se svými postavami a dnes jsou z nich třicátníci. Mrkněte se, co si při natáčení série o mladém kouzelníkovi herci nejvíc užili, a co naopak nesnášeli.

Robbie Coltrane, který ztvárnil Hagrida, si svou postavu opravdu zamiloval. Herec si nejednou pochvaloval, jak byl rád, že pro změnu ztvárnil dobráka. Bylo to totiž úplně poprvé. Robbie hrál v průběhu kariéry bídáky a záporáky všeho druhu, od gangsterů přes prostituty až po vrahy. Díky Hagridovi měl konečně příležitost zahrát si klaďase.

Kdo si ale naopak užíval roli záporáka, byl Jason Isaacs, který ztvárnil Luciuse Malfoye. Vyžíval se v tom, jak působil zlověstně, a líbila se mu také představa, že má kouzelnou moc. Prostě jako malý kluk.

Představitel Voldemorta Ralph Fiennes (61) se léta těšil na závěrečný souboj mezi ním a Danielem Radcliffem alias Harrym Potterem. Užil si pak každou vteřinu závěrečného duelu. Kromě toho přiznal, že ho bavil monolog o mudlech, který vedl, než nechal sežrat profesorku Charity Burbage hadem Naginim v prvním díle Relikvií smrti.

Ačkoliv famfrpál milují snad všichni fanoušci Harryho Pottera, Daniel Radcliffe si natáčení famfrpálových scén neužíval. Uvedl, že je vyloženě nesnášel, často se při nich zranil a rozhodně by si žádnou z nich nezopakoval.

Účes malé Hermiony se stal prakticky jejím poznávacím znamením. Její představitelka Emma Watson (33) má ale ze svých vlasů v prvním díle osypky.

Matthew Lewis, který ztvárnil Nevilla Longbottoma, svou postavu v průběhu dospívání nesnášel. Neville totiž nebyl zrovna lamač dívčích srdcí, Matthew navíc nosil vycpaný kostým, aby působil silnější, a falešné přední zuby.

Dolores Umbridge je nejspíš nejvíc nenáviděnou postavou slavné série. A to hlavně díky fantastickému hereckému výkonu Imeldy Staunton. Ale nemylte se, i herečka postavu nenáviděla stejně jako všichni fanoušci. Nejhorší pocit pak měla po scéně, kdy její postava mučila Harryho.

Reklama

Další články

Načítám