Hlavní obsah
Článek

Herec Václav Neužil září jako Zátopek ve stejnojmenném filmu. Ale ve sportovním prostředí zůstává i nadále. Momentálně se natáčí nový osmidílný komediální seriál Národní házená, kde si Neužil zahraje společně s Jiřím Langmajerem (57), Michalem Suchánkem (58), Martinem Pechlátem, Veronikou Žilkovou (62), Jitkou Schneiderovou (51) a dalšími známými herci.

Děj nového komediálního seriálu se točí kolem skupinky přátel, kteří pomalu začínají přicházet o ambice, mladickou energii i o zdraví. Ve vzpomínkách se upínají ke zlatým časům, kdy v hlubokých devadesátkách jejich tým vyhrál šampionát v Národní házené. Ve sportovní disciplíně, která je upravenou, českou verzí tradiční házené. Letargické plynutí času na maloměstě je přerušeno, když přijde pozvánka na Světový šampionát veteránů Národní házené na Slovensku.

Odkvetlí házenkáři tak musejí zapomenout na rutinu i pohodlí, začít trénovat a celkově se dát trochu dohromady. Scénář napsal Michal Suchánek, režie se ujal Vladimír Skórka.

„Rádi sportujeme, ale potřebujeme si nahlas heknout, že nás u toho něco bolí. Dokážeme vyvinout nesmírné úsilí a dokázat nemožné, ale cestou u toho brbláme, že to nepůjde. Ze svých kamarádů si děláme legraci, ale jen tím skrýváme, že ve skutečnosti bychom za ně položili život,“ poodkryla děj komediálního seriálu kreativní producentka Novy Lenka Szántó. Národní házená vzniká exkluzivně pro Voyo. Diváci se na seriál mohou těšit na jaře příštího roku.

Reklama

Další články

Načítám