Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěváci Jan Smigmator (38) a Dasha (42) oslavili 10. narozeniny pořadu Klub Evergreen, který společně vysílají na vlnách Českého rozhlasu Dvojka. Při té příležitosti také vyšlo album s názvem Klub Evergreen 10 let, které pokřtili v rámci koncertu v pražském Foru Karlín. Jeho kmotry se stali Ivana Gottová (48), Petr Nárožný a René Zavoral.

Převážně duetová deska obsahuje také jeden mimořádný tercet s Karlem Gottem (†80). Jde o virtuální nahrávku, v níž je použita původní stopa hlasu již nežijícího zpěváka a k ní je dotočen nový hudební doprovod a hlasy současných zpěváků.

„Nahrávka Karlova hlasu, kterou jsme nyní se svolením Ivany Gottové použili, vznikla v roce 2010-11 při natáčení alba Sentiment, které bylo zachováno v rozhlasovém archivu v jednotlivých stopách, a proto bylo možné Gottův hlas vyseparovat a znovu použít při tvorbě nové nahrávky,“ řekl Super.cz Smigmator.

Přítomnost Gottové tak nebyla náhodná, šlo však o výjimečnou událost. Jak totiž Ivana svěřila, za kmotru byla poprvé, na křty dle svých slov obvykle nechodí.

„Dasha a Honza Smigmator pro mého manžela a samozřejmě i pro mě znamenali a znamenají dva neskutečné talenty, které jsme vždycky nesmírně obdivovali. O Dashe manžel vždy mluvil jako o talentu, který se rodí jednou za sto let, a navíc máme jedno společné. Jen my dvě jsme ženy, se kterými to Karel vydržel rovných dvacet let (dvě dekády Dasha s Karlem Gottem spolupracovala jako vokalistka - pozn.). A Honza Smigmator je pro mě, stejně jako Karel, symbolem gentlemanství, slušnosti a profesionality,“ uvedla Gottová.

Reklama

Další články

Načítám