Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Tereza Kostková (47) onemocněla koronavirem. Herečka měla v neděli pozitivní test a nyní je v karanténě, průběh nemoci má lehký. Ještě v sobotu ale moderovala taneční show StarDance. Někteří její neočkovaní účastníci jsou proto nyní v karanténě.

Kdy testuje Česká televize účastníky StarDance? Podle informací Super.cz to bylo před sobotním přenosem naposledy ve čtvrtek, a to antigenním testem. To nám potvrdily hvězdy, které v show tančí.

Podle předpisů je to ale v pořádku. To potvrdila Super.cz ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová. A také televize zdůrazňuje, že vše probíhá podle pravidel.

"Pokud bylo testování ještě ve čtvrtek večer, tak splnili počet dnů na antigenní testy, který platil ještě do 25. října. V tomto ohledu tedy byl minulý přenos v pořádku. Nyní už tato pravidla neplatí," řekla Super.cz Jágrová s tím, že nyní již podle platných pravidel musí účastníky otestovat nejpozději v pátek večer, tedy 24 hodin před přenosem.

"Příprava i natáčení pořadu StarDance probíhá podle aktuálně platných pravidel pro výrobu audiovizuálního díla a podléhá přísným opatřením a všem nařízením. Pracovní postupy rovněž konzultujeme s příslušnou hygienickou službou. Nad rámec všech povinných opatření musí mít štáb, účinkující i všichni diváci negativní test na covid, a to i když jsou očkováni či prodělali nemoc," dodala pro Super.cz tisková mluvčí České televize Karolína Blinková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám