Hlavní obsah
Článek

Herec, moderátor a básník Petr Batěk, který příští rok oslaví padesátiny, jde z role do role. Před pár týdny s bratrem Pavlem dotočili seriál Duch pro Primu, kde spolu hrají kriminalisty, a poté následovalo další velké natáčení. Dostal stěžejní roli v novém, unikátním filmu z cirkusového prostředí režiséra Artura Kaisera, který se právě dotočil.

Velkou zajímavostí je, kdo mu hraje bratra a rodiče. „Jsem nadšený. Je to vlastně třicet let po Cirkusu Humberto první film z cirkusového prostředí. Jmenuje se Cirkus Maximum a bráchu mi hraje kolega Radim Fiala, maminku Hanka Gregorová (71) a tatínka Jan Přeučil. Je tam dramatických situací několik, ale ta jedna je stěžejní. Prozrazovat ale víc nemůžu,“ uvedl Petr Batěk.

Natáčí se nedaleko Mělníka, ale také v Praze. Na Letenské pláni vznikl reálný cirkus plný artistů, klaunů a všeho, co k cirkusu patří. „Já jsem plný dojmů, protože všichni jsou skvělí – od režiséra Artura Kaisera, přes jeho ženu Janičku, celý štáb, až samozřejmě po kolegy, včetně mistrů, jako je Jan Přeučil nebo Olda Kaiser. Ten je prostě boží,“ podotkl Batěk.

Po delší době dostala u filmu příležitost Hana Gregorová. „Já jsem šťastná, že jsem tu nabídku dostala. Točím po třiceti letech film z Cirkusového prostředí, protože jsem hrála i s mým Radkem v Cirkusu Humberto. A je bezva, že jsem se na place potkala s tak velkými profesionály a bezvadnými chlapy, jako je Olda Kaiser, jako je Honza Přeučil – slavný Johny Sprey (smích), tak i Peťa Batěk a Radim Fiala, kteří mi hrají syny a jsou skvělí, opravdu,“ svěřila se Gregorová.

I oni sami si spolupráci s herečkou, o níž v kuloárech kolují různé fámy, velmi pochvalují. „To asi říkají ti, kteří buď Hanku osobně nepoznali, nebo mají nějaký problém se sebou. Ona je skvělá ženská, skvělá herečka, bezvadná parťačka. Vždycky na plac přijede, přiveze dobroty z Maďarska, nebo něco upeče. Je to senzační. Jen se bojím, že po natáčení budu muset nasadit dietu, kromě toho, že v cateringu skvěle vaří,“ dodal Petr Batěk.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám