Hlavní obsah
Článek

Jana Nagyová má za sebou mnoho filmových i divadelních rolí, nejvíce ji však proslavila postava princezny Arabely ze stejnojmenného seriálu. Kultovní pohádka byla po dobu 30 let jejím posledním natáčením. Z branže se stáhla, založila si rodinu a odstěhovala se do Německa, kde spokojeně žije dodnes. Děti má dospělé a dočkala se vnoučat.

„Moje děti už žijí svůj vlastní život, svět dospělých. Nejmladší dcera ještě studuje, a to digitalizaci a business,“ svěřila Super.cz Nagyová. Žádné z dětí se nevydalo na hereckou dráhu. „Mají rozdílná povolání, která ale nemají s herectvím nic společného. Možná šestiletá vnučka z Vídně půjde v babiččiných šlépějích. Uvidíme...,“ říká.

S příchodem dětí začala brzdit své pracovní závazky a začala se primárně věnovat rodině. Rozhodně ale odmítá tvrzení, že by přestala pracovat nadobro. „Stále jsem pracovala. Domácnost, výchova dětí, vaření, nákupy, taxikářka pro děti, pes, kočka, kůň, matka, manželka,“ vyjmenovává herečka.

„Je ale pravdou, že už jsme dnes sami, a tím pádem odpadly mnohé povinnosti,“ přiznává. Ve volném čase se věnuje mnoha koníčkům. „Hraji golf, jezdím na kole, ráda cestuji, poznávám hrady a zámky, jsem často v přírodě. Ráda vařím, setkávám se s přáteli, čtu, chodím do kina, na koncerty a opery.“

Po třiceti letech ji diváci znovu spatří na filmovém plátně, a to v pohádce Princ Mamánek. Nabídku na roli královny přijala od herce a režiséra Jana Budaře (46) s velkou radostí. Neskrývá ale, že její velký herecký comeback doprovázela nervozita.

„Trému jsem měla dlouhé měsíce před natáčením. Ano, jsem trémistka. Ale hned první den, když jsem přišla na set a viděla kolem sebe sympatický filmový štáb, jsem se cítila jako ve velké rodině, která mě přijala s otevřenou náručí,“ raduje se. A jaké jsou její dojmy z natáčení? „Bylo to velké dojetí, objetí, vášeň, emoce, pláč, úsměv a porozumění,“ dodává Jana Nagyová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám