Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřel herec James Michael Tyler, kterého diváci znají jako číšníka Gunthera ze seriálu Přátelé. Bylo mu 59 let. Herec podlehl rakovině. Tyler zemřel v neděli ráno ve svém domě, informovala BBC.

Tři roky bojoval s rakovinou prostaty, která se mu bohužel později rozšířila do kostí a nemoc byla jen těžko léčitelná. V seriálu Přátelé patřila jeho postava Gunthera k věrným ctitelům Rachel (Jennifer Aniston). V seriálu ji zaměstnal jako servírku, ač byla v této profesi úplně nemožná. Líbila se mu ale natolik, že ji nedokázal jen tak vyhodit.

A role v Přátelích byla jeho nejslavnější. Sice se objevil ještě v seriálech Scrubs: Doktůrci či Sabrina – Mladá čarodějnice, ale větší role nezískal. A jak se vlastně dostal ke své nejslavnější barmanské roli? Stačilo mu opravdu málo – jako jediný z uchazečů uměl nejlépe ovládat přístroj na capuccino.

Naposledy objevil na obrazovkách loni v krátkometrážním snímku The Gesture and the Word. Za roli dokonce dostal hereckou cenu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám