Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmový svět se stále vzpamatovává ze smrti mladé kameramanky Halyny Hutchins (†42), která ve čtvrtek tragicky zemřela při natáčení filmu Rust. Hollywoodská hvězda Alec Baldwin podle policie střílel ze zbraně, která měla sloužit jako rekvizita, a nejspíš šlo o nešťastnou náhodu. Jde o mimořádně tragickou událost, která však ve světě filmu, bohužel, není ojedinělá.

The Warrens of Virginia (1924): Martha Mansfield (†24)

Smrt Marthy Mansfield byla opravdu tragickou souhrou událostí. Čtyřiadvacetiletá herečka dotočila scénu a šla si sednout do auta, když její kostým najednou vzplál od zápalky. Kolega i řidič se jí snažili pomoct, popáleniny však byly natolik rozsáhlé, že druhý den v nemocnici zemřela. Nikdy se nezjistilo, co přesně tragédii způsobilo.

Někteří svědkové uvedli, že viděli zápalku do auta spadnout okénkem, někdo ji tedy možná venku odhodil, jiná teorie pracuje s tím, že si herečka chtěla v autě zakouřit a sama zápalku upustila. Tuto verzi však hereččina matka odmítla s tím, že dceři bylo kouření nepříjemné.

Zóna soumraku (1982): Vic Morrow (53) a dvě děti (†7 a †6)

Hned trojnásobná tragédie se pojí s natáčením filmu Zóna soumraku. Vic Morrow a dva dětští herci, sedmiletá Myca Dinh Le a o rok mladší Renee Shin-Yi Chen, přišli o život při pádu helikoptéry.

Cover Up (1984): Jon-Erik Hexum (†26)

K neštěstí došlo i na natáčení seriálu Cover Up. Jon-Erik Hexum simuloval ruskou ruletu, zbraň ale skutečně vystřelila. Herec byl převezen do nemocnice v Beverly Hills, kde se podrobil operaci, fatálnímu zranění hlavy však po pěti dnech podlehl.

Vrána (1993): Brandon Lee (†28)

Neštěstím, jemuž se dostalo asi nejvíce mediální pozornosti, byla smrt Brandona Leeho, syna legendy bojových umění Bruce Leeho, při natáčení filmu Vrána. Herec natáčel scénu, při níž na něj protivník střílí přímo. Kulka však nebyla slepá a vyšla smrtící rána. Navzdory okamžité pomoci a převozu do nemocnice Lee ve svých 28 letech zemřel.

Deadpool 2 (2017): Kaskadérka Joi Harris (†40)

Ani nedávná minulost se neobešla bez tragické nehody při filmování. Při vzniku komedie Deadpool 2 zemřela kaskadérka Joi Harris. Zabila se při jízdě na motorce, nad níž ztratila kontrolu a narazila do okna. Byla zkušenou závodnicí, film však byl její první kaskadérskou prací.

Temná tvář Brooklynu (2018): hasič Michael Davidson (†37)

Tragédie postihla také natáčení režijního debutu Edwarda Nortona Temná tvář Brooklynu v roce 2018. Na place tehdy vypukl požár, při němž zahynul zasahující hasič, sedmatřicetiletý Michael Davidson. Zůstala po něm manželka a čtyři děti.

Reklama

Další články

Načítám