Hlavní obsah
Článek

(Stře)Lenka Láskorádová patří k velmi oblíbeným postavám Harryho Pottera. V dětství, které má Evanna Lynch (30) spojené s natáčením oblíbené filmové série, ji ale provázely vážné zdravotní problémy. Od 11 let bojovala s anorexií, o které se rozepsala i ve své nové knize The Opposite of Butterfly Hunting: The Tragedy and The Glory of Growing Up.

„Už nemám poruchu příjmu potravy. Léta jím normálně, jsem zdravá, srovnalo se to. Je to jiné. Někdo se mě nedávno ptal, jestli je to jako s alkoholismem, kdy se pití musíte vyhýbat neustále,“ rozpovídala se v rozhovoru pro E! News.

„Není to to samé, protože jíst musíte. Ale musíte se naučit, jak jíst. Věřím, že se můžete plně uzdravit a posunout dál. Ale proces uzdravování trvá navždy,“ nechala se slyšet.

Evannu kvůli anorexii několikrát hospitalizovali. Při psaní své knihy chtěla být upřímná, ale musela si dát pozor, aby jí to neublížilo. Když zápolila se svou nemocí, připadala si k ničemu, že nikam nepatří a nikdy nenajde lásku.

„Nechtěla jsem žít. Chtěla jsem umřít. Bojovala jsem s nutkáním umřít. Lidé s poruchami příjmu potravy mívají sklony k sebedestrukci. Bojujete se všemi hlasy v hlavě, které vám říkají, že by bylo lepší být mrtvá.“

Evanna už v minulosti přiznala, že jí knihy o Harrym Potterovi pomohly v nejtemnějším období jejího života. S autorkou knih J. K. Rowling si dokonce začala dopisovat dávno předtím, než ji obsadili do filmů.

„Pořád jsem pobývala v nemocnici, ale díky jejím knihám, dopisům a vlídným slovům jsem zase našla vůli žít,“ přiznala.

Herečka chce prostřednictvím své knihy fanouškům ukázat, jaká doopravdy je a co se skrývá za milým obličejem éterické Lenky Láskorádové. Kniha vyšla 14. září a k dostání je už i v českých knihkupectvích.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám