Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Iveta Bartošová (†48) se dočká televizní minisérie. Pod režisérskou taktovkou Michala Samira vzniká třídílná série o začátcích kariéry zpěvačky, kterou uvede Voyo. Hlavní roli Ivety Bartošové ztvární herečka Anna Fialová, její první lásku Petra Sepéšiho pak Vojtěch Vodochodský.

„Ne všichni ji poslouchali, ale každý o ní slyšel. V osmdesátých letech se ze dne na den stala hvězdou, kterou si přála být, stejně jako tisíce dospívajících tehdy i dnes,“ uvedl k sérii kreativní producent TV Nova, držitel Českého lva, Matěj Podzimek. Byla jedinečným hlasem své generace, romantickou princeznou československého popu, v druhé půlce osmdesátých let se stala zjevením na tuzemské hudební scéně.

Příběh počátku její hvězdné kariéry sleduje Ivetu Bartošovou od dětství, kdy spolu se svou sestrou začíná navštěvovat školní sbor, přes úspěchy na hudebních soutěžích a odchod do Prahy a následnou cestu ke slávě, které dosáhla zejména díky spolupráci se zpěvákem Petrem Sepéšim. Ze dne na den se z obou stávají obdivovaní miláčci národa.

„Dodnes jejich příběh veřejnost vnímá jako love story, kterou přerušila až Petrova tragická nehoda,“ říká režisér a scenárista Michal Samir. „Celé to ale bylo složitější – jejich vztah byl komplikovaný, částečně vynucený okolnostmi.“

Kromě exponovaného vztahu s jejím pěveckým kolegou se minisérie zaměří také na Ivetin rodinný život. „K mýtům okolo Ivety patří také údajná rivalita s její sestrou – dvojčetem, ale jak už to tak bývá, ani tento vztah nebyl černobílý,“ vysvětluje Matěj Podzimek a pokračuje: „Pak je tu postava milujícího tatínka, který však s Ivetiným rozhodnutím odejít do Prahy a věnovat se hudební kariéře nesouhlasil. Ovšem Ivetina maminka svou dceru částečně chápe a snaží se v rodinném dramatu najít své místo. Chceme zkrátka představit Ivetinu rodinu jako živoucí postavy z masa a kostí a ne jako stafáž v jejím fascinujícím příběhu,“ prozradil.

Minisérie vzniká se souhlasem zpěvaččiny rodiny. „Ivetin život nevyprávíme jako bulvární senzaci, nesoudíme ani nikoho z jejího okolí. Pro nás je to příběh o dívce z Beskyd, která chce být slavná a milovaná. Když toho ale docílí, o všechno přijde,“ uzavřel Matěj Podzimek.

Reklama

Další články

Načítám