Hlavní obsah
Článek

S tenisem začala v sedmi letech a už jako juniorka slavila velké úspěchy. Profesionální kariéru Jitky Schönfeldové, provdané Veselé, ale ukončily zdravotní potíže. Dnes s rodinou podniká v oblasti cestovního ruchu a s manželem vychovávají dvojčata Sofii a Tobiáše. Novou výzvou je pro Jitku také pořad MasterChef.

„V juniorském tenise jsem se svojí spoluhráčkou v deblu vyhrála Australian Open a byla jsem první ve čtyřhře a šestá nebo sedmá ve dvouhře. To byl rok 1996, 1997,“ vzpomíná na dobu vrcholové tenisové kariéry.

„Pak přišel den, kdy jsem nebyla schopná vstát z postele. Tak jsem si řekla, že dojedu domů, pokud toho budu schopná, a končím,“ popsala začátek konce tehdejší profesní dráhy. „Musím říct, že dva roky jsem vůbec nebyla schopná se dívat na tenis v televizi,“ svěřila Jitka.

Na sport však nezanevřela, je jejím velkým koníčkem. Věnuje se silniční cyklistice, a hlavně zimnímu a vodnímu lyžování. V posledním jmenovaném dokonce závodí.

A soutěžit a posouvat limity se chystá i ve svém dalším hobby, a to vaření. Veselá je jednou z TOP 16 nové řady kulinární show a už teď si ji porotci chválí.

„Do MasterChefa jsem se přihlásila, protože jsem byla vždy fanouškem pořadu a obdivovatelem soutěžících, ale také proto, abych po nějaké době měla něco trochu jen svého. Už nějakou dobu (10 let?) jsem byla ‚jen‘ máma, manželka, kuchařka, uklízečka, holka pro všechno ve firmě i doma, a tak se prostě na povrch rvala ta ‚stará Jitka‘, která dělala kariéru, něco nového se učila, něco adrenalinového zažívala, a tak trochu překonávala sama sebe,“ svěřila Veselá. Soutěžit bude v týmu Přemka Forejta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám