Hlavní obsah
Článek

Letos uplyne deset let od úmrtí manžela Petry Janů (71), producenta Michala Zelenky. Zpěvačka se rozhodla uctít památku svého manžela dojemným gestem. U své chalupy nedaleko jihočeské Stráže nad Nežárkou nechala dobudovat rybník, jehož stavbu Zelenka započal. Vodní dílo uprostřed lesů, které je na dohled od zpěvaččiny chalupy, dostalo jméno Michal.

„Rybník byl v podstatě původně jeho snem, já jsem ho za něj jen dokončila. Doufám, že mě tam shora Míša pozoruje a má radost, že se to podařilo,“ uvedla trojnásobná Zlatá slavice Petra Janů, která na chalupě při křtu rybníka přivítala jak svou kapelu Amsterdam, tak i ty, kteří jí pomohli rybník zrealizovat.

V posledním roce zpěvačka na své chalupě v podstatě nepřetržitě žije a je vděčná za to, že v době lockdownu nemusela být v Praze.

Petra letos oslaví hned dvě životní jubilea. „Jednak svoje jubileum, a pak to bude padesát let, co jsem na scéně. Chystáme turné a bude i nový duet. Nechte se překvapit,“ usmívala se zpěvačka, která má po téměř roční „covidové“ pauze zase už plný diář.

„Zatím vyrážím na koncerty z chalupy, ale pomalu se začnu zase stěhovat zpátky do Prahy. Největší změna to asi bude pro mého maltézáčka Bobíka. Je mu něco přes rok, a tak zatím zná jen život tady na chalupě. Ale určitě to spolu zvládneme,“ věří zpěvačka.

Na chalupu jezdí zpěvačka už pětatřicet let. Jižní Čechy se tak staly jejím druhým domovem.

„Trávím tady vždycky celé léto a většinou i Vánoce. Ten rok jsem si tu opravdu užila, s Bobíčkem jsme vyráželi na dlouhé procházky. Chodí k nám kamarádky z nedaleké chalupy na karty nebo jen na kafíčko. Často sem jezdí i kamarádka z Budějovic s dvanáctiletou dcerkou, takže jsem na vlastní kůži zažila i úskalí online výuky. A navíc mají maltézáčka Maxíka, což je Bobíkův brácha. Takže tady bývá dost často veselo a rozhodně se nenudím,“ dodala s úsměvem Petra Janů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám