Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Členové legendárního seskupení ABBA oznámili v přímém přenosu, že se vrací na scénu. Na koncert, který chystají v Londýně, se ale neobjeví Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson a Anni-Frid Lyngsta osobně, ale vystoupí jejich mladé digitální hologramy.

Zároveň v úvodu přenosu poprvé přehráli píseň I Still Have Faith In You a Benny s Björnem poté sami ohlásili příchod nového alba. Deska ABBA Voyage by měla vyjít 5. listopadu. Tu natočili samozřejmě v původním složení. Dámy se v dokumentu objevily na záběrech ze studia a z příprav na jejich virtuální koncert, který proběhne v příštím roce.

Skupina ABBA na své dnešní prohlášení lákala na nově vzniklém profilu Abba Voyage, který se na twitteru objevil minulý týden. Skupina skoro 40 let nic nevydala a členové dlouhé roky mluvili o tom, že návrat na scénu nechystají, aby si je lidé pamatovali jako mladé a energické umělce.

V živém přenosu byli pouze Benny s Björnem, kteří uvedli, že Agnetha i Anni-Frid se jistě dívají, ale že oni dva si mediální pozornosti užívají mnohem více. "Na koncertě zahrajeme 22 písní, bude trvat hodinu a půl a určitě zazní i Dancing Queen a další naše nejlepší hity," uvedl Benny Andersson a dodal: "Je to už téměř 40 let, co jsme společně nahrávali ve studiu, ale když jsme se tam znovu sešli, jako by žádný čas neuběhl."

ABBA se proslavila díky soutěži Eurovision Song Contest, kde v roce 1974 zvítězila s písní Waterloo. V roce 1983 kapela oznámila pauzu, která v podstatě trvá dodnes. Fältskog a Lyngstad poté natočily několik sólových desek (každá zvlášť), hudbě se po rozpadu skupiny věnovali i mužští členové. Podíleli se například na vzniku muzikálu Mamma Mia!, jenž názvem odkazuje k jednomu z nejslavnějších hitů ABBY.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám