Hlavní obsah
Článek

Jiří Procházka (57) se proslavil rolí Dlouhého Janka ve filmu Ať žijí duchové!, ale na svém kontě má z období dospívání bezmála 20 rolí. V rozhovoru pro Super.cz zavzpomínal na ty oblíbené, prozradil, proč ho nevzali na konzervatoř a odhalil i něco ze svého soukromí.

Přestože si jako malý kluk zahrál ve zmíněné pohádce, ale například i v televizních filmech jako Kondor létá vysoko nebo Oheň ve dřevě, na konzervatoř ho nevzali.

„Písemky z češtiny a matiky jsem zvládl levou zadní, protože jsem chodil na výběrovou jazykovou školu. Pak byly talentové zkoušky, kdy jsem dostal stejně bodů jako další uchazeč, ale nakonec si vybrali jeho. Přišel mi dopis, ať se pokusím o zkoušky příští rok. Nepřijali mě pro velký počet uchazečů a prý nevyzrálý talent, nebo něco v tom smyslu. Další rok už jsem se nehlásil,“ svěřil Super.cz Procházka.

Po neúspěchu na konzervatoři směřovaly jeho kroky na elektro průmyslovou školu, která se mu hodí dodnes. Živí se jako zvukař a muzikant. Hudební talent zdědil po tatínkovi, který byl koncertním mistrem na kytaru.

„Po vojně jsem spolupracoval se skupinou Krajánci, která se po roce 1989 jmenovala Taxmeni. Pak jsem založil vlastní kapelu a později se dal na zvukařinu. Dodnes zvučím a příležitostně účinkuji ve skupině Repete,“ říká.

Co se týká soukromého života, je bývalý dětský herec svobodný a bezdětný. Říká o sobě, že je solitér a většinu volného času věnuje své dvanáctileté Border kolii „Ejmince“ neboli Amy. „Nikdy jsem se neoženil, vždycky jsem měl nějaký vztah, třeba i skoro dvacetiletý. Díky tomu, že se musím trochu ohánět v práci a tím, že jsem nebyl ženatý, mi údajně děti po světě neběhají,“ dodává s humorem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám