Hlavní obsah
Článek

Již 55. ročník karlovarského filmového festivalu je u konce. Jednoznačně nejdiskutovanějším tématem letošního zahajovacího červeného koberce byla róba herečky Jitky Čvančarové (46), která svým pompézním modelem zastínila všechny kolegyně.

Hlavní hvězdou zahajovacího ceremoniálu byl britský herec Michael Caine, jenž si ve Velkém sále hotelu Thermal převzal z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky (77) Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. A ani závěr festivalu se neobejde bez velkých hvězd.

Ve čtvrtek večer přiletěl do lázeňského města herec Johnny Depp (60), který si svým chováním absolutně podmanil filmové fanoušky. Na karlovarském filmovém festivalu uvedl hned dva filmy. Prvním snímkem byl dokumentární Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem, který Depp koprodukoval a také se v něm objevil, druhým byl snímek Minamata, v němž si Depp zahrál hlavní roli.

Druhou hvězdou závěru festivalu byl americký herec Ethan Hawke. Ten převzal na slavnostním zakončení Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a nebyl jediný. Oceněn byl také český režisér Jan Svěrák. Podívejte se na hvězdy, které si zakončení 55. ročníku filmového festivalu nenechaly ujít.

Mezi prvními hosty na červeném koberci byl režisér David Ondříček, který festival zahajoval s filmem Zátopek. Následně přijel na závěrečný ceremoniál prezident festivalu Jiří Bartoška se svou chotí. Červený koberec rozzářily hned tři sportovní hvězdy. Basketbalista Tomáš Satoranský s manželkou Annou, hokejista David Pastrňák s půvabnou přítelkyní Rebeccou, a nechyběl ani bývalý hokejista Jiří Šlégr, který festival s manželkou a modelkou Lucií navštívil po třech letech.

Na slavnostní zakončení dorazila také herečka Alena Doláková, která na festivalu představila film Zrcadla ve tmě. V černé róbě se na koberci objevila také herečka Ester Geislerová, šaty stejné barvy zvolila i Lenka Krobotová. Živým přenosem a závěrečným ceremoniálem provedl moderátor Marek Eben.

Kdo další se na zakončení festivalu objevil, najdete v naší galerii.

Reklama

Další články

Načítám