Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bubeník skupiny Rolling Stones Charlie Watts zemřel ve věku 80 let v nemocnici obklopen svou rodinou.

Je to jen pár týdnů, kdy oznámil, že kvůli zdraví nevyjede se skupinou na turné po Americe, protože se musí zotavovat z blíže nespecifikované operace. Jeho náhlý odchod potvrdil jeho manažer Bernard Doherty, který v prohlášení uvedl:

„S nesmírným zármutkem oznamujeme smrt našeho milovaného Charlieho Watta. Zemřel dnes v londýnské nemocnici obklopen rodinou. Charlie byl váženým manželem, otcem i dědečkem, a také byl jako člen skupiny The Rolling Stones jedním z největších bubeníků své generace. Prosíme, aby bylo v této nelehké době respektováno soukromí jeho rodiny, členů kapely a blízkých přátel.“

Londýnský hudebník se k The Rolling Stones přidal v roce 1963 po několikáté pozvánce do skupiny, kterou několikrát odmítl. Mick Jagger, Keith Richards a Brian Jones o jeho bravurním umění na bicí věděli dlouho, ale Watts se nechal přemlouvat. Spolu s Jaggerem a Richardsem byl Watts u zrodu všech studiových alb skupiny.

Reklama

Další články

Načítám