Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve světě gastronomie se entomofagie, neboli využívání hmyzu jako potraviny, těší čím dál větší přízni. Na světě je přibližně 1500 druhů jedlého hmyzu, který bývá v některých zemích tradiční součástí pokrmů. Ne každý si ale na takový gastro zážitek potrpí, a co je horší, když se do jídla dostane hmyzí kamarád omylem.

V premiérových dílech Prostřeno! se podobný trapas přihodí jedné ze soutěžících. Svým hostům naservíruje slibně vypadající dezert s jahodou, ovšem na jedné z porcí přehlédne červa, který se na ovoci usídlil.

Přestože se hostitelka na upozornění, že je v dezertu jakási „housenka“ ihned rdí a omlouvá, že ovoce před servírováním umývala, dotyčného hosta chuť k jídlu pochopitelně přešla. „Červík sem, červík tam, ale já ho tam prostě nechci. Já si jdu dát dezert a ne červíka,“ nechá se na kamery slyšet lehce vykolejený soutěžící.

Výslovnost pokrmů dává soutěžícím občas zabrat.

Ani v této sezoně Prostřeno nebude nouze o nové gastronomické pojmy. Populární slůvka jako chésekake (cheesecake), gňoči (gnocchi) nebo brusčeta (bruschetta) už asi nikoho nepřekvapí. Tento týden ale potrápí jednoho ze soutěžích výslovnost omáčky ze silného vývaru demi-glace, ze které náhle vznikne slovo demi glejs. Podívejte se v ukázkách.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám