Hlavní obsah
Článek

Když hrál postavu Emila Zátopka, musel si herec Václav Neužil holit hlavu témět až k temeni, aby se legendárnímu atletovi vzhledově přiblížil. "Hlavu jsem si holil každý den, vlasy mi rostou stejně rychle jako vousy," svěřil Super.cz s tím, že na to, aby mu kštice zase dorostla, dlouho čekat nemusel a vlasy mu prý ještě zhoustly.

Řeč přišla i na jeho běžecké tréninky, které musel kvůli filmu absolvovat dokonce dvakrát, protože natáčení se kvůli nedostatku financí posouvalo. "Nějaké návyky mi zůstaly, ale už to není tak, že bych musel každé ráno vyběhnout, abych se uvolnil a nebyl naštvaný, že neběhám. Teď už to mám spíš jako doplněk k jiným sportům, třeba k tenisu, který mám moc rád. Tak ostrý dril jako v bezprostředním tréninku už nemám," upřesnil.

Na rozdíl od mnoha svých kolegů měl Neužil během lockdownu celkem volno. "Byl jsem hodně s rodinou, pronajali jsme si chatku v kempu v Dobřichovicích a tam strávili tři měsíce během první vlny. V té druhé jsem začal hodně načítat audioknihy a pracovat v rozhlase. Po Zátopkovi jsem měl docela pauzu při natáčení, až loni na jaře jsem točil třetí řadu Lajny a také seriál sKORO NA mizině," svěřil, jak trávil období pandemie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám