Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Málokdo v ateliérech Ulice strávil tolik času jako Václav Svoboda, představitel Lumíra Nykla. V seriálu se objevuje už od roku 2005 a patří tak k jeho nejdéle sloužícím hercům. A také k divácky nejoblíbenějším tvářím.

Natáčení probíhá v Praze, kam Svoboda i kvůli dalším pracovním aktivitám, mj. působení v Divadle Na Fidlovačce či v Divadle na Vinohradech, dojíždí z Brna, kde žije a na které nedá dopustit. O stěhování do hlavního města nikdy nestál, přestože cestu po D1 absolvuje třikrát až pětkrát týdně.

Na životu v moravské metropoli se mu líbí, že je komornější, a ne tak hektický. „A my Moraváci jsme takoví zpomalenější. Poznáte to už na dálnici, když u Devíti křížů dávají všichni nohu z plynu,“ směje se Svoboda.

„Všechno se najednou zpomalí, nikdo kolem vás nelítá jak šůs. V Praze je všechno hektické a všichni jsou tu pořád zaneprázdnění, zejména prací. Nemají čas žít,“ míní herec. „V Brně žiji v podstatě celý život a nehodlám na tom nic měnit,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám