Hlavní obsah
Článek

Oblíbený herec, režisér, zpěvák a dramatik Milan Lasica (†81) v červenci náhle zemřel přímo na jevišti bratislavského divadla Štúdio L+S. Rodina si přála čistě soukromé poslední rozloučení, kam byli pozváni jen jeho nejbližší přátelé a kolegové. Ten, kdo neměl možnost se s velikánem slovenské kulturní scény rozloučit, měl možnost na něj zavzpomínat aspoň na dálku.

Jeden ze vzpomínkových večerů se ve středu konal i v pražském Slovenském domě, kam dorazil například bavič a herec Luděk Sobota s manželkou Adrienou.

Sobota se s Lasicou potkal mimo jiné během natáčení snímku Oldřicha Lipského Srdečný pozdrav ze zeměkoule, kde hrál Lasica se svým věrným parťákem Juliem Satinským. O dvojici legendárních komiků Sobota uváděl i jeden z dílů cyklu České televize Zpátky se Sobotou.

Kdo by si snad myslel, že bude vzpomínková akce plná smutku, ten se mýlil. Naopak se na ni nešetřilo úsměvy, zpěvem a skleničkami vína. Kromě manželů Sobotových na akci nechyběl ani divadelník Jiří Suchý (92), který i zazpíval.

Udržuje se v neskutečné kondici. V divadle Semafor hrají minimálně patnáctkrát do měsíce a neustále hýří neutuchající energií, kterou má zkrátka v povaze.

"Přiznávám, že jsem workoholik, je to jediná zásadní nemoc, kterou mám a trpím jí. Rád bych odpočíval, ale není mi to dáno. Jinak se na svůj věk cítím výborně," řekla nedávno Super.cz legenda Semaforu, která letos oslaví 90. narozeniny.

Reklama

Další články

Načítám