Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Místo natáčení filmů s hollywoodskými esy sestoupil producent Petr Jákl (50) mezi obyčejné smrtelníky, zažertovali jsme si s ním. Snímky se slavnými herci sice dál produkuje, ale od zvolení Joea Bidena americkým prezidentem se už do USA nedostane. "Za Donalda Trumpa to ještě na pracovní povolení šlo, ale teď jsou koronavirové restrikce, co se cestování z Evropy týče, ještě přísnější," řekl Super.cz.

"Zrovna teď produkuju film Mississippi a prostě mě tam nepustí. Máme tam i hodně dalších projektů. Ale aspoň si užiju manželku a dcery," krčil rameny.

Zajímalo nás, se kterými herci v poslední době spolupracoval, a výčet to byl neuvěřitelný. Od Samuela L. Jacksona a Eda Harrise přes Roberta De Nira a Johna Malkoviche po Al Pacina a Michaela Cainea, který bude hostem letošního karlovarského filmového festivalu.

"Poslední byl teď s Piercem Brosnanem (70) a připravujeme film s Georgem Clooneym (62), který si napsal moc hezký scénář o baseballovém hráči, takové drama. Tam dáváme teprve do kupy financování," doplnil.

Zatímco americké snímky putují do kin a na nejrůznější streamovací platformy, se svým velkofilmem Žižka Petr Jákl stále vyčkává.

"Zadrhnul se kvůli koronavirové pandemii, protože ekonomika toho filmu je postavená na kinech, aby se alespoň vrátily peníze, které se do něj zainvestovaly. Což je zhruba 450 milionů korun. Proto jsem se rozhodl vyčkat a doufám, že začátkem příštího roku bude lepší situace a konečně půjde do kin," vysvětlil. Podrobnosti můžete zjistit v našem videu.

Reklama

Další články

Načítám