Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to již sedmnáct měsíců, co nás navždy opustila Eva Pilarová (†80). Pozůstalost po legendární herečce spravuje její manžel Jan Kolomazník, který se nyní rozhodl prodat chalupu na Českolipsku. Vdovec už bez své milované ženy nechce chalupu navštěvovat. „Objekt jde sice do prodeje, ale tisíce vzpomínek mi zůstanou,“ řekl Super.cz Jan Kolomazník.

„Prožil jsem tam pětatřicet let života se ženou a našim kocourem. Každý rok jsem tam strávil půl roku. Je mi líto, že už tam nebudu jezdit. Už jsem ale vyrostl z toho, abych tam byl sám a koukal do přírody,“ řekl nám v rozhovoru Kolomazník, který z objektu vyklízí zpěvaččiny osobní věci a připravuje ho pro budoucího majitele. Prodej nemovitosti přenechal realitní kanceláři. „Zájemci jsou, ale zatím není podepsaná smlouva. Zatím tam tedy jezdím a vyklízím věci po ženě,“ uvedl.

Chalupu si Pilarová pořídila v roce 1968. Se svým pozdějším manželem na ni jezdili pětatřicet let. „Eva k té chalupě měla obrovský vztah. Ona se tam starala o kapličku a pravidelně ji zdobila květy. Někdy tam chodila i dvakrát denně se modlit. Byl to její obrovský relax po celoročním shonu v Praze,“ říká Jan.

V rozlehlém stavení Pilarová pravidelně slavila své narozeniny za přítomnosti mnoha přátel a kolegů. Její byt na pražském Břevnově se vzhledem ke své velikosti nehodil na akce s přítomností většího počtu lidí. Na chalupu jezdívala Stella Zázvorková, Janis Sidovský s Pavlem Vítkem, Aleš Cibulka s Michalem Jagelkou a posledními hosty byli i Matěj Ruppert a Vojta Dyk s manželkou Tatianou Dykovou.

V posledních letech už zpěvačka chalupu tolik nenavštěvovala, protože ji trápily zdravotní obtíže. „Když byla žena nemocná, tak jsem tam jezdil jen já,“ dodal smutně Jan Kolomazník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám