Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V říjnu oslaví devadesáté narozeniny, ale stále je plný elánu a rozhodně nemá v úmyslu seknout s prací. Legendární český divadelník Jiří Suchý (92) byl hostem slavnostní premiéry dokumentárního filmu o Janu Werichovi, jenž mu změnil život.

"Původně jsem byl reklamní grafik, ale představení Jana Wericha s Jiřím Voskovcem mě nasměrovaly k divadlu, kterému se věnuji celý život. Pan Werich ani netušil, za kolik mu toho vděčím, protože chlapi mezi sebou šetří city, takže jsem mu svůj vděk a lásku nikdy pořádně nevyznal," svěřil.

Suchý je stále v neskutečné kondici a o důchodu a odpočinku vůbec nepřemýšlí. "Pracuji víc než kdykoli předtím. V divadle Semafor hrajeme minimálně patnáctkrát do měsíce, máme pravidelně čtyři zájezdová představení. Už mnoho let jsem neměl dovolenou, letos jsem si chtěl vzít čtrnáct dní, ale nakonec z toho budou jenom dva dny na chalupě," vypočítal.

Právě práce ho drží psychicky i fyzicky. "Přiznávám, že jsem workholik, je to jediná zásadní nemoc, kterou mám a trpím jí. Rád bych odpočíval, ale není mi to dáno. Jinak se na svůj věk cítím výborně," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám