Hlavní obsah
Článek

Z odchodu Vladimíra Marka jsou smutné i dvě představitelky Johanky z Arku, kde se herec objevoval v roli šaška a vypravěče. Na oblíbeného kolegu s láskou zavzpomínaly.

Řadu let se s hercem v roli šaška setkávala v legendárním muzikálu Johanka z Arku <span class= (57). „Vladimír byl jeden z největších herců, se kterými jsem se kdy setkala… Byl moudrý, laskavý a nesmírně inteligentní… Hráli jsme spolu Johanku z Arku, Excalibur, Elixír života… Bude mi nesmírně chybět,“ řekla Super.cz zlatá slavice.

„Hráli jsme spolu nejen v Johance, ale také v Lucrezii. A byli jsme kamarádi. Navzdory své vizáži byl neskutečně jemný, citlivý a hodný. Vzdělaný, sečtělý a kultivovaný. A taky vtipný! Geniální byl i v Divadle Na zábradlí. Vlastně vůbec ve všem,“ vzpomíná Bára Basiková.

Úmrtí divadelního a filmového herce oznámil skrze Facebook operní pěvec Radek Krejčí, který se s ním od víkendu nemohl spojit, a tak přistoupil ke krajnímu řešení, kdy nechal otevřít dveře Vladimírova bytu hasiči. „Vladimír byl dlouho nemocný, ale přeci jen s námi komunikoval přes sociální sítě. Bylo to už jeho poslední spojení se světem. Od víkendu se nikomu neozýval. Tak jsem to risknul a šel dnes po všech možných institucích… Nemocnice, přátelé, sousedi atd. Nakonec jsem nechal otevřít byt hasiči. Bohužel už Vláďa byl mrtvý. Ať je mu let vesmírem milosrdný. Sbohem,“ uvedl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám