Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V srpnu měl oslavit 70. narozeniny, těch se ale bohužel herec Vladimír Marek nedožil.

Herez z muzikálů Johanka z Arku, Excalibur nebo filmu Perníková věž, byl nalezen mrtvý ve svém bytě. O smutné události informoval jeho kamarád, operní pěvec Radek Krejčí na Facebooku: „Přátelé, ať to nemusím rozepisovat každému zvlášť. Vladimír byl dlouho nemocný, ale přeci jen s námi komunikoval přes sociální sítě. Bylo to už jeho poslední spojení se světem. Od víkendu se nikomu neozýval. Tak jsem to risknul a šel dnes po všech možných institucích… Nemocnice, přátelé, sousedi atd. Nakonec jsem nechal otevřít byt hasiči. Bohužel už Vláďa byl mrtvý. Ať je mu let vesmírem milosrdný. Sbohem.“

Vladimír Marek působil dlouhá léta (1973 až 1991) jako loutkoherec v královéhradeckém Divadle Drak, poté v pražském Divadle Na zábradlí a na muzikálových scénách divadel Ta Fantastika nebo Hybernia.

Diváci si jej pamatují například v roli Šaška / Vypravěče z úspěšného muzikálu Johanka z Arku, čaroděje Merlina v Excaliburu či jakožto mafiánského bosse z filmu Perníková věž. Objevil se také jako manažer Pavola Habery ve fontáně pre Zuzanu 2.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám