Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hynek Čermák je jednou z ústředních postav nového filmu Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Pojednává o čtveřici letitých přátel, čtyřicátníků, kteří čelí profesním a životním trablím a výzvám.

Do hlavních rolí Hartl obsadil Martina Pechláta (Prvok), Davida Švehlíka (Šampón), Martina Hofmanna (Karel) a Hynka Čermáka do role Tečky. „Jeho komediální talent a něha pod tvrdou slupkou jsou pro roli Tečky požehnáním,“ říká režisér a autor knižní předlohy v jednom.

Čermák si pochvaloval, že pro něj postava byla určitým odpočinkem od rolí grázlů a drsňáků, v nichž se objevuje nejčastěji.

„I když je Tečka voják speciální jednotky, tak je to vlastně hrozně citlivý a osamělý chlap. Ačkoli se tedy vlastně jednalo o další roli ‚zabijáka‘, tak Tečka je hlavně citlivý kluk, který potřebuje v životě hlavně lásku, a to se mi líbilo,“ popsal svou roli, která mj. zahrnovala nahý běh po obchodním centru.

„Ve filmu se sice svlékáme, ale není to film o nahotě, spíš než o svlékání oblečení je o svlékání ze slupek, které každý na sobě má, aby v tomhle světě obstál. Postavy ve filmu se svlékají až na nahé duševní jádro,“ říká Čermák.

Snímek měl 15. července slavnostní premiéru a do kin zamíří od 29. července. „Úspěchem pro mě bude nekonečné množství nadšených lidí. Zástupy, které opakovaně chodí na film a nemohou se ho nabažit. Cokoli jiného mě bude mrzet,“ říká otevřeně Hartl.

Reklama

Další články

Načítám