Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mena Suvari (42) popsala své zkušenosti s hercem Kevinem Spaceym (61), s nímž si zahrála ve filmu Americká krása z roku 1999.

Herečce bylo tehdy 19 a zavzpomínala na přípravu na natáčení, kdy ji Spacey vzal do pokoje, v němž spolu leželi na posteli.

„Držel mě velmi něžně. Bylo to klidné, ale velmi neobvyklé a divné,“ řekla o zážitku magazínu People.

Z filmu Sama Mendese se stal trhák a získal několik Oscarů, Spacey si odnesl cenu za nejlepšího herce v hlavní roli.

Necelé dvě dekády po vzniku filmu proti Spaceymu vystoupilo několik mužů, kteří ho obvinili ze sexuálního napadení a obtěžování.

Když se Mena o kauze doslechla, nechala se slyšet, že s údajnými oběťmi cítí. Herečka, která se letos stala poprvé maminkou, vydává biografii The Great Peace: A Memoir, v níž mimo jiné zmínila i svou zkušenost se sexuálním zneužitím, které zažila v dospívání.

„Tohle je moje pravda. Už jsem byla unavená ze všeho skrývání. Doufám, že pomohu jiným, kteří si prošli něčím podobným. Pokud mohu aspoň někomu pomoci zmírnit bolest, jsem ráda, protože já nikoho takového, kdo by mi pomohl, neměla,“ sdělila.

Skandál kolem Kevina Spaceyho se provalil v roce 2017, kdy ho herec Antony Rapp obvinil ze sexuálního napadení. K incidentu mělo dojít, když mu bylo pouhých 14. Následovala obvinění dalších mužů, žádné další z nich se však nedostalo k soudu a Spacey je všechny popřel. Následně poprvé veřejně přiznal, že je gay, a Rappovi se omluvil.

Obvinění mu nicméně zničilo kariéru. Herce okamžitě propustili ze seriálu Domek z karet a dostal i padáka z již dokončeného snímku Všechny prachy světa, který pak přetočili s Christopherem Plummerem. Od té doby se v žádném filmu ani seriálu neobjevil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám