Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přišel se svému publiku potřetí uklonit a skonal. Takto proběhl odchod jednoho z nejznámějších slovenských umělců Milana Lasici (†81), který v neděli 18. července zemřel přímo na jevišti svého domovského divadla v Bratislavě.

Ve Štúdiu L+S vystoupil s oblíbenou kapelou Bratislava Hot Serenaders a zazpíval jeden z nejznámějších hitů Ja som optimista.

„Kdysi za starých časů se říkalo, že pesimista je dobře informovaný optimista. Dnes bych řekl, že jestli jsou jen ty dvě možnosti pesimismus a optimismus, tak volím tu druhou možnost,“ svěřil se dramatik, herec, zpěvák, textař a humorista v posledním rozhovoru pro Správy RTVS.

Po koncertu přišel ohromný potlesk, kterým fanoušci odměnili zasloužilého umělce za jeho perfektní výkon. Lasica se ale při třetí děkovačce sesunul k zemi. Bohužel se ho nepodařilo zachránit okamžitou resuscitací ani následnou péčí zdravotníků, kteří byli do divadla ihned přivolaní.

Věčný optimista Milan Lasica se rozloučil s grácií, na prknech, kde strávil desítky let, obklopen dobrými přáteli a hudbou. A zdá se, že své poslední vystoupení si užil, jak je patrné z video záznamu, který byl pořízen během koncertu.

Slovenská vláda rodině navrhne možnost státního pohřbu. Státní smutek vyhlášený nebude.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám